Een concert boeken

Boeken

Natuurlijk gaan wij graag in op vragen voor een concert. Om ons te boeken volstaat het om ons te contacteren. Wel zijn er enkele praktische details die belangrijk zijn. Neem daarom even onderstaande zaken door en stuur ons dan een bericht met zoveel mogelijk gegevens via onze contactpagina.

Voorwaarden om ons te boeken

Beschikbaarheid

Uiteraard moeten wij voor we kunnen toezeggen nagaan of er voldoende muzikanten aanwezig kunnen zijn. Geef daarom liefst meerdere datums door.

Als er onvoldoende leden kunnen op de gevraagd datums, voorzien wij soms een “deelgroep” (gelegenheidsensemble samengesteld uit een beperkte groep muzikanten van het orkest).

Concertlocatie

Zaal met goede akoestiek

Bij voorkeur spelen wij in een zaal met goede akoestische omstandigheden omwille van het eerder beperkte klankvolume van tokkelinstrumenten. Een goede natuurlijke klank komt uiteraard ook het publiek ten goede.

Zaal of buitenlocatie met versterking

Degelijke versterking is noodzakelijk in twee gevallen: indien de locatie niet geschikt is voor akoestisch spelen, of bij openluchtoptredens. De versterking is te voorzien door en op kosten van de organisator met minimaal 6 condensatormicrofoons (afhankelijk van de bezetting eventueel een pak meer) en met permanente aanwezigheid van een geluidstechnicus. Ook moet er een klanktest worden voorzien één uur voor het optreden. Andere onderdelen van versterking hangen af van de gekozen locatie. Deze kunnen best rechtstreeks worden besproken tussen de geluidstechnicus van de organisator en de verantwoordelijke geluidstechniek van het mandolineorkest.

Afmetingen optreedruimte

De minimale afmetingen zijn acht meter breed en zes meter diep. Verder spelen we liefst op een podium. Er moeten door de organisator ook voldoende stoelen worden voorzien voor onze muzikanten (zonder armleuningen).

Indien de locatie niet het volledige orkest kan ontvangen, kan er eventueel met een “deelgroep” worden gewerkt (gelegenheidsensemble samengesteld uit een beperkte groep muzikanten van het orkest).

Stemlokaal

Voor het optreden en tijdens de pauze(s) dient het orkest over een lokaal te beschikken om de instrumenten te stemmen. Liefst is dit rustig gelegen zonder al te veel geluidshinder en niet al te ver verwijderd van de eigenlijke podiumzaal. Belangrijk is een zo min mogelijk temperatuurverschil (om ontstemmen van instrumenten te voorkomen).

De ruimte dient groot genoeg te zijn voor alle muzikanten, en indien mogelijk een tweede lokaal als “babbelruimte”. Beide ruimtes uiteraard verwarmd (maar dus met zo min mogelijk temperatuurverschil ten opzichte van het podium). Het stemlokaal en de eventuele babbelruimte dienen vanaf ongeveer anderhalf uur voor de aanvang van het concert beschikbaar te zijn.

Financieel

Honorarium

  • volledig avondvullend programma (twee maal circa 35 à 40 minuten muziek): € 750
  • half programma (bv. deel voor of na pauze): € 500
  • uitnodiging solist: €75
  • andere formules te bespreken

Rekeningnummer

IBAN: BE18 9730 9030 0465
BIC: ARSPBE22
Brasschaats Mandoline-Orkest vzw
Heislag 34, 2930 Brasschaat

Verplaatsingsonkosten

  • Binnen de provincie Antwerpen: geen verplaatsingsonkosten
  • Buiten de provincie Antwerpen: €10 per 100km