Marcel De Cauwer geeft de fakkel door

Marcel in actie op ons recentste concert
Marcel in actie op ons recentste concert
Marcel De Cauwer
Marcel De Cauwer, bron: www.wezelopdefoto.be

In een eerder bericht gaven we al aan dat 2022 voor ons een speciaal jaar zou worden. Eindelijk kunnen we u vertellen waarom! 

Marcel De Cauwer is dirigent van het BMO sinds hij in 1962 het stokje overnam van de toenmalige dirigent Robert Janssens. 

Nu, 60 jaar later, geeft Marcel op zijn beurt het dirigentenstokje door. We zijn als orkest zeer verheugd om zijn opvolgster aan jullie voor te stellen!

 

 

Daniëlle de Rover zal vanaf december 2022 de leiding van het orkest overnemen. 

Daniëlle de Rover werd geboren op 29 mei 1968.

Vanaf jonge leeftijd leerde zij het bespelen van de mandoline en gitaar van haar moeder Mien de Rover- de Vos. Na de middelbare school studeerde zij aan het Rotterdams Conservatorium waar zij in 1993 haar diploma Schoolmuziek behaalde. Daarna studeerde zij op het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam bij Benny Ludemann waar zij in 1998 haar studie mandoline DM met goed gevolg afsloot.

Daniëlle de Rover
Daniëlle de Rover

Daniëlle is sinds 1991 werkzaam als docent gitaar, mandoline en algemene muzikale vorming. Zij is dirigente van verschillende mandolineorkesten en van een gitaarensemble. Verder componeert en arrangeert ze heel regelmatig voor mandoline-orkesten. Veel van haar bewerkingen worden gespeeld door orkesten in binnen- en buitenland. Haar compositie ‘FusionEm’ is zelfs al uitgevoerd in Japan en Australië. Regelmatig wordt Daniëlle gevraagd om workshops en cursussen te begeleiden waarbij vooral het plezier van samen muziek maken voorop staat. Af en toe speelt ze als mandoliniste mee met grote orkesten en ensembles als het Radio Symfonie Orkest, de Marinierskapel en het Schönbergkwartet en werkt zij mee aan CD- en DVD-opnames.

Het BMO kent Daniëlle al een tijdje. Niet alleen spelen we enkele van haar composities en arrangementen, we mochten ook al enkele keren samen met haar musiceren. We zijn dus zeer blij dat zij op onze vraag is ingegaan, en we kijken uit naar een fijne, muzikale samenwerking!