Mikis Theodorakis (1925 – 2021)

Vorige week is de Griekse componist Mikis Theodorakis overleden, hij werd 96 jaar. De rijkdom aan muziek die hij ons nalaat, is enorm. Iedereen kent waarschijnlijk het sirtaki-deuntje van Zorba de Griek, de film die uitkwam in 1964.

Maar Theodorakis heeft veel meer nagelaten dan dat – hij wordt gelinkt aan meer dan duizend muziekstukken!

Theodorakis is buiten Griekenland het bekendst voor de filmmuziek van onder meer “Zorba de Griek” en “Z”, maar naast filmmuziek schreef hij ook symfonieën, opera’s, balletmuziek, en meer dan 1000 liedjes.

Degenen die ons een beetje kennen, weten ongetwijfeld dat ons orkest een zwak heeft voor de Griekse muziek, en het spreekt dan ook voor zich dat Theodorakis zich in ons repertoire bevindt. Op elk van onze vijf cd’s kan je muziek van hem terugvinden!

Hieronder vind je een overzicht van Theodorakis’ muziek in ons repertoire.