Muzikaal weetje – Plaisir d’Amour

Plaisir d’Amour’ is een Frans liefdesliedje, geschreven door Jean-Paul-Égide Martini (1741-1816). De tekst werd gebaseerd op een gedicht geschreven door een tijdgenoot van hem, Jean-Pierre Claris de Florian. Het gedicht komt voor in diens boek ‘Célestine‘.

Het lied kende veel succes, zowel in de tijd van Martini, als nadien. Onder andere Nana Mouskouri en Charles Aznavour hebben hun versie uitgebracht in 2012, en ook André Rieu heeft het lied gespeeld. Daarnaast is de melodie van ‘Can’t Help Falling in Love’ van Elvis Presley, gebaseerd op die van ‘Plaisir d’Amour’!

Het refrein van ‘Plaisir d’Amour’ vat de algemene tendens van het lied samen en gaat als volgt:

Plaisir d’amour ne dure qu’un moment, Chagrin d’amour dure toute la vie. (Liefdesgenot duurt maar even, Liefdesleed duurt heel je leven.)

In FC De Kampioenen wordt ‘Plaisir d’Amour’ in aflevering ‘Gele Limonade‘ geneuried door Pascalleke, luttele momenten voor ze voor het eerst kennis maakt met Maurice.

Op onze vijfde CD, Splendore, kan je onze vertolking van Plaisir d’Amour terugvinden. Luister je liever online? Dat kan, hierbij vind je de link naar Spotify en naar YouTube!

Geniet van de zomer en blijf gezond!