Twee opnamedagen achter de rug!

Op 8 december hebben we de hele voormiddag nieuwe liedjes opgenomen, om deze hopelijk binnenkort op CD uit te kunnen brengen. 

Mààr! Dat was slechts de opwarmer, en 15 december hebben we dit nog eens overgedaan (voor andere liedjes uiteraard). Dit keer hebben we een hele dag muziek opgenomen. 

Net zoals vorige keer proberen we een idee te geven van hoe zo’n dag eraan toe gaat. 

P.S.: de muziek moeten jullie er nog bij denken, anders is de CD geen verrassing meer ;-)

7u30 – Kabels leggen!

Samen met de geluidsman zijn enkele vrijwilligers vroeger samengekomen om statieven en microfoons klaar te zetten. En ook om heel… veel… kabels… aan… te… sluiten.

8u15 – De voorbereidingen zijn klaar!

De kabels liggen, de stoelen staan klaar, en de leden van het BMO komen aan, klaar voor een nieuwe opnamedag.

8u15 – 9u00: Opwarmen

Het opwarmen nemen we letterlijk en figuurlijk. De vingers worden warm gespeeld, we genieten van een bekertje koffie of thee, en we laten de stemming van onze instrumenten nakijken door Marcel. Ook al hebben we onze stembanden niet direct nodig op de CD (behalve onze soliste Laure), toch is het ook fijn om die wat op te warmen ;-)

09u00 – Focus alstublieft!

We hebben een strakke planning, dus om 9u beginnen we met de opname van het eerste stuk. Iedereen zit klaar, en spelen maar!

Een laatste debriefing voor we eraan beginnen!

Effe stoppen… en weer doorgaan!

Na een kleine drie kwartier hetzelfde stuk opnemen, nemen we een kleine pauze. We overleggen een beetje, nemen nog een slokje, stemmen wat bij…

We nemen in totaal 4 stukken op in de voormiddag, afgewisseld met kleine pauzes, bijstemmen, en opnieuw twee noodgedwongen klokkenpauzes. Naast de klokken waren ook een eend en een hond ongevraagde verrassings-solisten. Misschien moeten we hun special act bij op de CD vermelden?

Middagpauze – BMO-leden zorgen voor mekaar!

De middagpauze heeft voor iedereen deugd gedaan. Onze vingertopjes konden eventjes rusten (die worden echt warm!). Het was hartverwarmend om te zien hoe onze muzikanten voor mekaar zorgen. Er werd eten voorzien, drinken, een kine/yoga/stretch-sessie om te compenseren voor het lange stilzitten… Het kon er allemaal bij!

Namiddag – Nog eventjes doorbijten!

Na verloop van tijd wordt de opname een inspanning. We spelen langer dan op een concert of repetitie, en spelen telkens minstens 3x hetzelfde stuk (vaak meer). Er staan nog drie stukken op het opnamemenu.

16u00 – Om af te sluiten…

Rond 16u kunnen we afronden en alles opruimen. Ook kunnen we zelf onze nieuwsgierigheid niet de baas, en mogen we al eens luisteren naar een eerste resultaat van de opnames van vorige week!

’t Zit erop!

Uiteindelijk vertrekken we allemaal moe en voldaan terug naar huis. We gaan twee weekjes kerstvakantie tegemoet – zoals je misschien al wel weet, zijn wij ontstaan uit een schoolorkest.

Als je graag wil zien wat we tegenwoordig zoal spelen, kan je misschien naar ons concert komen in Kalmthout! We spelen daar op zondag 26 januari in de namiddag. Informatie over dit concert, alsook de link om tickets te bestellen, vind je hier.

Noteer ook al zeker het weekend van 12 en 13 december 2020, want dan vieren we ons 65-jarig bestaan!

Alvast in naam van ons allemaal een fijne feestperiode gewenst!