Opnamedag 1 zit erop!

Een poosje geleden kondigden we aan dat we aan een CD-opname aan het werken waren. Na maanden van hard oefenwerk, was het vandaag eindelijk zo ver! In de eerste sessie vandaag, hebben we 4 muziekstukken opgenomen. 

Omdat de opnames achter gesloten deuren plaatsvinden, maar wel heel arbeidsintensief zijn voor onze leden en sympathiserende vrijwilligers, willen we jullie aan de hand van enkele foto’s graag een kijkje achter de schermen geven.

 

Zaterdag – De laatste loodjes!

Ons CD-repertoire zit al een tijdje in onze vingers, maar de voorbije weken hebben we toch nog extra goed opgelet. Onlangs kwam Bart Verstraeten nog bij ons langs om de uitvoering van zijn werk te evalueren en om de laatste details te finetunen. Eén dag voor de opname hebben we nog eens extra alle informatie en uitvoeringswijzen op een rijtje gezet.

Onder leiding van Marcel De Cauwer leggen we de laatste afspraken vast voor de opname.

Zondag – Het is zo ver!

Opstellen

Enkele leden zijn al héél vroeg uit de veren. De technische ploeg begint vanaf 07u30 (!) kabels te leggen, microfoons te installeren, stoelen te plaatsen, en alles aan te sluiten op het mengpaneel.

De stemming zit goed!

We zijn met een heleboel instrumenten en nog meer snaren. Voor we met de opname starten, doet Marcel een laatste check om te zien of we wel allemaal gelijkgestemd zijn 😉

Guy en Marcel overlopen samen de stemming van alle mandola’s.

We zijn begonnen!

Van zodra iedereen is opgesteld (met papieren of schermen, instrumenten, pupiter, voetenbankje, …) beginnen we eraan! Vandaag staan er 4 stukken op het programma. Voor twee stukken trekken we telkens een uur uit, voor twee andere stukken reserveren we een half uur.

Pauze

Na een uur telkens hetzelfde stuk te hebben opgenomen (om nadien de beste versie eruit te kunnen kiezen), hebben we een kleine pauze. Die wordt gevuld door wat bij te babbelen, bij te stemmen, of de koffiecorner te bezoeken – het was immers vroeg vandaag…

Andere leden vullen hun pauze in door eens van instrument te wisselen…

… of ze stemmen hun instrument nog zelf een beetje bij.

P.S.: de pantoffels dienen puur om bijgeluiden met de houten vloer te verminderen 😉

11u10: Noodgedwongen klokkenpauze

Een naburige kerk luidt de klokken. Die klinken ook mooi, maar passen niet in onze opnames. Eventjes wachten dan maar, en enkele minuten later kunnen we weer aan de slag.

12u30: ’t Zit erop

Onze eerste opnamedag zit erop. Volgende week doen we dit nog een keer over, voor 7 andere stukken, maar dan een ganse dag. 

Onze dirigent ziet er alvast tevreden uit!