Muzikaal weetje – Nicola Piovani

Nicola Piovani is een Italiaans pianist, dirigent en componist. Zijn eerste compositie kwam uit toen hij 22 was, toen hij de begeleidende muziek schreef voor een documentaire die werd gemaakt in zijn faculteit van Filosofie, waar hij studeerde. 

In de jaren ’90 beweerde een Amerikaanse encyclopedie verkeerdelijk dat Nicola Piovani een pseudoniem was van Ennio Morricone.

Ondanks de beroemdheid van Morricone, en zelfs enkele pogingen van Morricone himself om deze fout recht te laten zetten, bleef dit gerucht jarenlang hardnekkig de ronde doen. 

 

Toen Piovani een Oscarnominatie kreeg voor zijn muziek bij de film La vita è Bella, keek hij al grappend terug op die periode van verwarring:

“Het voelde altijd aan als een eer om gezien te worden als een pseudoniem van een groot componist, maar ik hoop dat de Oscar nu voor eens en voor altijd duidelijk maakt dat Nicola Piovani ook een mens is van vlees en bloed!”

 

Wij spelen stukken van beide componisten! Omdat dit berichtje gaat over Piovani, vind je hieronder de link terug naar twee stukken van hem die we spelen. Je vindt ze terug op CD 5 (Splendore) en op CD 3 (Fuego Romántico).

Heb je geen Spotify? Je vindt ons ook terug op YouTube. Daar is geen account nodig om onze stukken te beluisteren.

 

Geniet van de zomer!

YouTube: